The Retro Family op Trustpilot stars
Winkelwagen (0)
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Voor 22u besteld, is morgen in huis
  • Gratis retourneren

(0)

Blog

Platenspeler Koopgids, waar op te letten?

Het is zover, de kogel is door de kerk. Na altijd naar Cassettes, CD's en MP3's geluisterd te hebben, ben je nu toch wel heel benieuwd hoe het is om zo'n grote vinylplaat in je handen te voelen, de naald op de plaat te leggen en naar het sfeervolle geluid met een mooie vintage vibe te luisteren. Of misschien had je nog een collectie oude platen op zolder liggen en zou je het toch wel heel leuk vinden om het stof eraf te blazen en die herinneringen van vroeger weer op te halen. Je hebt zo'n leuke retro platenspeler gezien, maar met al die keus zie je de bomen door het bos niet meer. Wat nu te kiezen? Wij gaan je helpen...

> bekijk hier onze complete retro platenspeler collectie

Om er achter te komen welke retro platenspeler het beste bij jou past, is het van belang een aantal punten op een rijtje te zetten:

1. BUDGET

Bij het zoeken naar de juiste retro platenspeler is het handig te weten waar je naar kunt kijken. Weet je zeker dat een platenspeler van boven de 200 euro het niet gaat worden? Kijken kan geen kwaad, maar de eerste strepen kunnen al worden gezet.Een platenspeler is er al vanaf 59,95 met de stijlvolle Auna Jerry Lee retro platenspeler of ga voor de Denver VPL-120 inclusief 20 LP’s van 79.99. Gebruik de handige prijsfilter op de site om gemakkelijk jouw gewenste budget in te stellen.

 

2. GELUIDSKWALITEIT

Is budget niet doorslaggevend voor jou? Maar wil je graag de beste geluidskwaliteit hebben? De kwaliteit van het geluid van een platenspeler wordt bepaald door de keuze van de naald (het element), het vermogen (wattage) van de speakers en de gebruikte audio componenten. Een van de betere naalden die wordt gebruikt is bijvoorbeeld de NP5 naald van Crosley. Platenspelers met een groter vermogen hebben vaak ook een grotere body. Dit is terug te vinden bij de Auna Platenspelers en de Soundmaster platenspelers. Zoek je een platenspeler die flink veel geluid kan geven om een grote kamer mee te vullen? Dan zijn dit geschikte platenspelers voor jou. De NR545 van Soundmaster is een platenspeler met een krachtig geluid. Ook de 1908 en de NR-620 platenspelers van Auna zijn voorbeelden van platenspelers met een groot bereik.

 

3. BESTE PRIJS & KWALITEIT

Zoek je iets wat je het beste van beide werelden geeft? Je wilt graag de best mogelijke geluidskwaliteit voor de best mogelijke prijs. Wanneer we kijken naar waar de prijzen van platenspelers die een betere naald en of meer vermogen hebben dan komen we uit op een scheiding van ongeveer een 150 euro grens. Retro platenspelers van onder de 150 euro ontlopen mekaar niet al teveel, maar ontwijken mekaar door verschillen in vermogen en vooral door verschillen in de aanwezige opties. Een GPO Ambassador van 139,95 euro heeft bijvoorbeeld een vergelijkbaar (ietsje meer) vermogen met de Crosley Cruiser Deluxe, maar komt met meerdere opties als een oplaadbare accu en het opnemen van vinyl op MP3. De Crosley Cruiser Deluxe van 89,95 euro heeft met zijn prijs een gemiddelde geluidskwaliteit, maar staat dan weer bekend om zijn ontzettend leuke uiterlijk.

Heb je echter een iets groter budget en wil je graag een zo goed mogelijke geluidskwaliteit? Ga dan bijvoorbeeld voor de Soundmaster NR545DAB van 249.95 euro of de Crosley Portfolio van 144.90 euro. De Crosley Portfolio komt met een NP5 naald voor een betere geluidskwaliteit.

De Soundmaster NR545DAB komt met het hoogste vermogen waardoor hij ook flink hard gezet kan worden. De music center komt met vele handige opties als DAB+ FM-radio, CD-speler en bluetooth connectiviteit voor het draadloos afspelen van MP3's over de interne luidsprekers. Ga voor deze platenspeler als je houdt van een warm geluid met wat extra power.

 

4. OPTIES

Heb je nu een prijs & kwaliteit in je hoofd, maar is het voor jou van belang dat die ene optie aanwezig is? Een platenspeler komt vaak met meer dan alleen een platenspeler. We zetten de aanwezige extra opties voor je op een rij welke van doorslaggevend niveau kunnen zijn voor jouw beslissing:

- DRAAGBARE PLATENSPELER

Is het voor jou belangrijk dat je een platenspeler gemakkelijk kunt verplaatsen? Soms vind je het leuk om die platen in de ene kamer te beluisteren en soms in die andere. Of je vind het leuk om een platenspeler mee te nemen naar vrienden voor het gebruik op dat ene feestje? Kies dan voor een draagbare platenspeler. Draagbare platenspelers komen inclusief een handvat en dicht te klappen sloten zodat ze gemakkelijk als een koffer meegenomen kunnen worden.

> bekijk hier alle draagbare platenspelers

 

 

- DRAADLOZE PLATENSPELER

Niet te verwarren met een draagbare platenspeler, zijn de draadloze platenspelers. Een draadloze platenspeler is ook een draagbare platenspeler, maar komt inclusief de optie de platenspeler op batterijen of een oplaadbare accu te gebruiken. Zoek je een platenspeler die je mee kunt nemen naar het park? Ga dan voor een draadloze platenspeler. Een draadloze platenspeler werkt soms op batterijen of een oplaadbare accu. Wil je liever een draadloze platenspeler op een oplaadbare accu, wat scheelt in het kopen van batterijen, ga dan voor de GPO Ambassador Platenspeler.

> bekijk hier alle draadloze platenspelers

 

- BLUETOOTH PLATENSPELER, IN OF OUT?

Bij een bluetooth platenspeler is het van belang op te letten of het een bluetooth-in platenspeler betreft of een bluetooth-out. Een bluetooth-in platenspeler betekend dat het signaal naar de platenspeler toegaat waarmee je de mogelijkheid hebt om je smartphone of MP3 speler draadloos aan te sluiten en je digitale muziek via je interne luidsprekers van de platenspeler af te spelen. Een bluetooth-out platenspeler betekent dat het signaal naar buiten toegezonden wordt waardoor deze platenspeler je de mogelijkheid geeft hem te verbinden met bluetooth luidsprekers. Heb jij bluetooth luidsprekers in je huis staan die je wilt gebruiken om je platenspeler een extra geluidsboost te geven? Ga dan voor de GPO Ambassador Platenspeler.

> bekijk hier alle bluetooth platenspelers

 

- MUSIC CENTER; PLATENSPELER, CD, RADIO, CASSETTE

Vind je het naast luisteren naar platen, ook leuk om af en toe eens een CD op te zetten, een radiozender te luisteren of een oud cassettebandje te herontdekken? Ga dan voor een music center. Music centers komen met vele verschillende mogelijkheden en zijn een ideale totaal oplossing.

 

- USB PLATENSPELER; OPNEMEN OF AFSPELEN

Een USB platenspeler geeft je de mogelijkheid om je platen om te zetten in MP3 bestanden. Er zijn twee mogelijkheden om dit te doen. Sommige platenspelers moeten hiervoor verbonden worden met een Mac of Windows PC. Dit gebeurd door een USB kabel te verbinden en al dan niet software te gebruiken om het analoge signaal om te zetten naar een digitaal signaal. Andere platenspelers gebruiken simpelweg een USB stick die in de platenspeler gestoken kan worden om gemakkelijk vinyl op een USB stick te zetten. Gemak dient de mens en deze handige vorm van vinyl opnemen is te vinden bij de Crosley Portfolio, Auna 1908, en de Auna NR-620 platenspelers.

Naast opnemen is het met een USB ingang ook mogelijk om MP3 bestanden af te spelen zodat je deze over de luidsprekers van de platenspeler kunt beluisteren. Niet te verwarren met een USB uitgang, welke je alleen de mogelijkheid geeft om vinyl op te nemen op MP3, is een USB platenspeler met USB ingang een leuke extra optie om te hebben. Voorbeelden van dergelijke platenspelers zijn de Auna 1908 en NR-620 of de GPO Attache Platenspelers.

> bekijk hier alle USB platenspelers

 

- VOL AUTOMATISCH, SEMI AUTOMATISCH OF MANUEEL

Een platenspeler kan met een vol automatische, een semi automatische of manuele toonarm komen. Een vol automatische toonarm is wanneer de toonarm zonder tussenkomst van een persoon, en dus vol automatisch met de toonarm naar de plaat toe beweegt en er ook weer vanaf beweegt als de plaat begint en stopt met afspelen. Een semi automatische toonarm is een toonarm die je handmatige op de plaat moet leggen, maar automatisch naar het begin terug beweegt wanneer de LP klaar is met afspelen. Een manuele toonarm is een toonarm die je handmatig zowel naar de plaat toe moet bewegen als terug naar het begin moet bewegen als de plaat is afgelopen. Bijna alle retro platenspelers in onze collectie komen met een manuele toonarm, een paar met een semi automatische toonarm en geen met een vol automatische toonarm.

> bekijk hier alle platenspelers met een semi automatische toonarm

 

- HOOFDTELEFOONINGANG

Houdt je d'r van te luisteren naar muziek met een hoofdtelefoon? Heerlijk helemaal in de muziek op te gaan door je te omringen met geluid? Of wil je simpelweg mensen niet storen en het geluid voor jezelf houden? Kies dan voor een retro platenspeler met een hoofdtelefoon ingang. Kijk bij de specificaties bij jouw platenspeler om te zien of er een hoofdtelefoon ingang op de platenspeler zit.

 

- AUX-IN; VOOR HET AFSPELEN VAN MP3'S

Vind je het belangrijk om ook MP3's af te kunnen spelen op jouw platenspeler? Kies dan voor een platenspeler met een aux-in functie. Deze stelt je in staat je platenspeler met een analoge kabel te koppelen aan een smartphone of MP3 speler. Hierdoor kun je gemakkelijk luisteren naar je favoriete digitale muziekcollectie en een mooie boost krijgen in muziekkwaliteit. Kijk bij de specificaties bij jouw platenspeler om te zien of er een aux-in functie op de platenspeler zit.

 

- AUX-UIT (LINE-OUT); VOOR HET AANSLUITEN VAN EXTERNE LUIDSPREKERS

Een aux-uit, ook wel line-out genoemd, geeft je de mogelijkheid je platenspeler aan externe luidsprekers aan te sluiten. Let er hierbij op dat er ook een externe versterker tussen geplaatst moet worden. Vind je een retro platenspeler leuk, maar is het voor jou van belang dat er wel wat meer power uitgehaald moet worden? Ga dan voor een platenspeler inclusief aux-uit (line-out) functie. Kijk bij de specificaties bij jouw platenspeler om te zien of er een aux-uit functie op de platenspeler zit.

 

5. LOOKS; PAST HET IN JOUW INTERIEUR?

En natuurlijk is het ook van belang een platenspeler te kiezen die er niet alleen leuk uitziet, maar ook nog eens goed in jouw huiskamer past. Retro platenspelers komen in de meest bijzondere designs en zullen een eye catcher zijn en een onderwerp van gesprek worden bij je bezoek. Kies een platenspeler waar jij je happy bij voelt en die leuk in jouw interieur past. Heb je een interieur met veel hout? crosley-bermuda-retro-platenspeler-rood-4Ga dan voor een houten platenspeler zodat hij er goed bij past. Heb je een vintage stijl als interieur? Ga dan bijvoorbeeld voor een Bermuda platenspeler met zijn speciale Mid Century Modern design. Een Crosley Cruiser Deluxe in verschillende kleuren zal leuk in elk interieur, modern of oud staan om net dat beetje extra aan de kamer te geven.

 

6. PLATENSPELER ACCESSOIRES

Goed, je hebt nu een platenspeler gekozen en ziet meerdere accessoires die je er bij kunt kiezen. Wat is handig te doen? Op onze website vind je bij elke platenspeler meerdere leuke combinatie aanbiedingen die aangeven welke producten handig zijn te combineren met de platenspeler en je kunt er tegelijk een leuke korting bij krijgen. Platenspeler naalden gaan een aardig tijdje mee, maar het is handig een reservenaald achter de hand te hebben, mocht de naald er opeens mee ophouden. Vind de geschikte platenspeler naald die bij jouw retro platenspeler past hier.

Naast het hebben van een reservenaald, is het van belang dat je je platen stofvrij houdt. Dit beschermd zowel je plaat als je naald. Wij hebben meerdere handige vinyl schoonmaaksets beschikbaar die je dit werk gemakkelijk maken.

full35750861_a

Zoek je nog een mooie plaats om je platenspeler neer te zetten? Ga dan voor een platenspeler meubel zoals het Soho meubel van Crosley waar je, je gehele vinyl collectie netjes kan ordenen. Platenspeler meubels komen met speciale vakken voor het plaatsen van je vinyl zodat je alles makkelijk bij de hand hebt. Of kies voor een handige platenkoffer, wat je een leuke plaats geeft om je platen in op te bergen en handig in mee te nemen. Wil je graag wat extra vermogen aan je platenspeler, combineer hem dan met een speaker om een flinke extra boost in geluidskwaliteit te krijgen.

> bekijk hier alle platenspeler accessoires (onderaan de pagina)

 

7. VINYL PLATEN

En last maar niet least, zonder een LP, is de platenspeler wel leuk om naar te kijken, maar niet heel bijzonder om naar te luisteren. Heb je misschien al een LP collectie liggen en zoek je iets leuks om er aan toe te voegen? Of moet je nog beginnen een LP collectie op te bouwen? Ontdek leuke LP's om toe te voegen aan jouw vinyl collectie als The Beatles, Johnny Cash of Amy Winehouse in onze LP store.

> bekijk hier alle LP's

Reageren