Fiesta

Fiesta Dinnerware is een Amerikaans serviesgoed merk met een lange en rijke geschiedenis. Fiësta, wat feest betekent, staat voor hoge kwaliteit porseleinen serviesgoed verkrijgbaar in een uitgebreide collectie aan vrolijke zomerse kleuren. Dit feestelijke serviesgoed was vaak te zien in diverse Amerikaanse Tv-series als ‘Modern Family’, ‘Friends’ en ‘The Big Bang Theory’ en is daarnaast ook een populair verzamel item onder beroemdheden als Barbra Streisand, Susan Sarandon en Whoopi Goldberg.

 

Wereldberoemd serviesgoed van hoge kwaliteit

 

Het bekende Amerikaans merk Fiesta is gespecialiseerd in serviesgoed en is al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw de grootste speler op de markt in de Verenigde Staten op het gebied van porseleinen servies. Fiesta is wereldwijd het meest verzamelde serviesgoed en staat bekend om zijn hoge kwaliteit, authenticiteit, glans, mooie kleuren en een garantietermijn op het porselein van maar liefst 5 jaar. Bekijk de fraaie collectie kleurrijke mokken, borden, schalen, bestek en meer.
 

De kleurrijke porselein collectie van Fiesta

 

Het serviesgoed van Fiesta is gemaakt van echt porselein en staat bekend om zijn kleurrijke collecties. Inmiddels zijn er 14 verschillende kleuren, ieder jaar gaat er 1 kleur uit de collectie en wordt er een nieuwe kleur toegevoegd. Een concept dat Fiesta authentiek maakt en zorgt dat het met de tijd meegaat. Bekijk de fraaie kleuren van de Fiesta collectie van o.a. Cobalt, Scarlet, Sunflower, Mulberry tot Turquoise.
 

Proudly Made in the USA

 

Het Amerikaanse serviesgoed van Fiesta werd voor het eerst op de markt gebracht in 1936 door de ‘Homer Laughlin Porselein Fabriek’. Het serviesgoed trok al snel de aandacht van vele Amerikaanse huishoudens. In het 2e jaar werden er al meer dan een miljoen serviezen geproduceerd. Vandaag de dag is Fiesta de grootste producent van porseleinen servies in de Verenigde Staten, bekend bij jong en oud, van restaurants tot op bruiloften of gewoon thuis in eigen keuken. Fiesta is niet meer weg te denken uit de Amerikaanse cultuur en heeft zelfs een eigen plek in het ‘Smithsonian Museum of American History’ in Washington DC... Fiesta ‘An American Icon’!
 

Geliefd bij Amerikaanse beroemdheden

 

Het Americana retro servies van Fiesta is geliefd bij Amerikaanse celebrities zoals Whoopi Goldberg, Susan Sarandon en Barbra Streisand. Ook is het vaak te zien geweest op tv in bijvoorbeeld in de populaire Amerikaanse tv-serie ‘Friends’ of in diverse Amerikaanse kookprogramma’s van o.a. Martha Stewart. Ook ‘the master of pop art’ Andy Warhol was een gepassioneerde verzamelaar van het Fiesta serviesgoed, zowel in zijn dagelijks leven als in zijn leven als kunstenaar. Na zijn dood werd zijn Fiesta servies collectie geveild bij Sotheby’s in New York.